ukenru
navit-natyaki-na-vikoristannya-yadernoyi-zbroyi-nepriynyatni-guterrish-u-khirosimi

Навіть натяки на використання ядерної зброї неприйнятні - Гутерріш у Хіросімі

 • 116948 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що лідерам країн, які мають ядерну зброю, цілком неприйнятно навіть допускати можливість його застосування. Про це він заявив у Хіросімі в день 77-х роковин атомного бомбардування, передає УНН з посиланням на KYODO NEWS.

Цитата

«Кризи з серйозним ядерним відтінком швидко поширюються — від Близького Сходу до Корейського півострова і до вторгнення росії в Україну. Людство грає із зарядженою рушницею», — сказав Гутерріш.

Деталі

Гутерріш також сказав, що ядерні держави повинні взяти на себе зобов'язання «не застосовувати першим» ядерну зброю, що є першою згадкою генеральним секретарем ООН принципу незастосування такої зброї масового знищення, якщо вона не буде атакована першою, за словами представника ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН попереджав, що людство знаходиться за крок від «ядерного знищення»

Він закликав держави-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що зібралися в Нью-Йорку, розглянути хід виконання пакту та «невідкладно працювати над ліквідацією запасів, що загрожують нашому майбутньому».

«Ми повинні завжди пам'ятати про жах Хіросіми, визнаючи, що є лише одне рішення ядерної загрози - не мати ядерної зброї взагалі», — сказав Гутерріш.

Доповнення

Держсекретар США звинуватив Москву у «безрозсудному та небезпечному брязканні ядерною зброєю».

Додамо

Китай збільшує свій ядерний арсенал у 3-4 рази.

Організація Об'єднаних Націй попередила, що Північна Корея готується провести своє перше ядерне випробування з 2017 року.

Українські Національні Новини

Політика