nachalnyk-kova-zustrivsia-z-novopryznachenym-poslom-italii-hovoryly-pro-vidbudovu-kyivshchyny-ta-zbilshennia-obsiahiv-torhivli

Начальник КОВА зустрівся з новопризначеним послом Італії: говорили про відбудову Київщини та збільшення обсягів торгівлі

 • 18645 переглядiв

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко провів зустріч з новопризначеним Послом Італії в Україні Карло Формозою, де обговорили посилення енергостійкості громад та відбудову Київщини. Про це повідомив Кравченко на своєму Facebook, пише УНН.

"Зустрівся з новопризначеним Послом Італії в Україні Карло Формозою. Подякував пану Послу за те, що Італія є надійним партнером України в боротьбі з російським агресором та займає послідовну позицію в цьому питанні", - написав Кравченко.

За його словами вони обговорили загальну безпекову ситуацію в Україні та в нашому регіоні, а також питання підвищення енергостійкості громад і відбудову Київщини.

Адже Київщина вже має Меморандум про співпрацю з італійським регіоном Тоскана, який передбачає взаємодію в сферах медицини та освіти. 

"Проте ми прагнемо розширити взаємодію з іншими регіонами Італії, зокрема в економічній сфері. Попри війну працюємо над залученням інвесторів. Бо сильна економіка – важлива складова нашої перемоги", - додав він. 

Київщина посилить регіональну співпрацю з Румунією: залучатиме інвестиції в оборонно-промисловий комплекс України12.09.24, 18:35

Також Кравченко запропонував Карло Формозі створити онлайн-платформу для співпраці бізнесу між одним із регіонів Італії та Київщиною. На його думку, це сприятиме активнішому продажу послуг і товарів підприємцями обох країн, що підвищить товарообіг між регіонами. 

"Сподіваюся, що така можливість згодом зацікавить і інші регіони, і ми зможемо розширити цю практику. Обговорили з паном Послом проведення Конференції з питань відновлення України, яка наступного року відбудеться в Італії. Київщина вже готує проєкти для залучення інвестицій у відбудову області", - написав начальник Київської ОВА.

Нагадаємо 

Прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила, що Італія продовжить підтримувати Україну та робитиме все можливе для завершення війни під час свого головування в ЄС. 

Популярні

27 вересня: Всесвітній день туризму, День чеського пива

 • 73952 переглядiв

У ростовській області рф виникли пожежі

 • 54525 переглядiв

Загарбники обстріляли 14 громад Сумщини: 55 атак, 2 поранених

 • 58440 переглядiв

Катар оголосив про обмін 13 дітей між Україною та рф

 • 100415 переглядiв

Новини по темі