na-kharkivshchyni-de-rf-aktyvizuvala-boiovi-dii-evakuiuvaly-ponad-4-tys-liudei

На Харківщині, де рф активізувала бойові дії, евакуювали понад 4 тис. людей

 • 27229 переглядiв

Понад 4 000 людей евакуйовано з районів Харківської області, де hосія активізувала бойові дії за останні два дні.

За понад дві доби з територій в Харківській області, де ворог активізував бойові дії, евакуювали понад 4000 тисяч жителів. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає УНН.

Триває евакуація населення з територій, де ворог активізував бойові дії. За понад дві доби силами ОВА, місцевих адміністрацій, Координаційного гуманітарного центру та волонтерів, поліції, ДСНС евакуювали понад 4000 тисяч жителів з населених пунктів, де є загроза для життя й здоров‘я цивільних

- написав Синєгубов в Telegram.

Він зазначив, що усім евакуйованим надається супровід згідно з розробленою ще в 2022 році дорожньою картою:

"Усіх, хто потребує розміщення до місць тимчасового проживання, — забезпечуємо. 70% евакуйованих мають житло для проживання, здебільшого залишаються у родичів та близьких. Так само надаємо гуманітарну, медичну, психологічну, юридичну допомогу. Розгорнули ще майже 900 місць для евакуйованих. За потреби цю цифру будемо збільшувати", - повідомив Синєгубов.

За його словами, щодо напрямку Старий Салтів. Проблем з евакуацією, переміщенням цивільного населення по цьому напрямку немає.

"Є чіткі домовленості з "Укрзалізницею": у разі збільшення темпів евакуації, в тому числі за межі області, зможемо подавати додаткові потяги за окремим напрямкам", - повідомив Синєгубов.

Доповнення

11 травня голова Харківської ОВ Олег Синегубов повідомляв, що на півночі Харківської області продовжуються активні бойові дії, ворог намагається просунутися вглиб території області.

Популярні

Новини по темі

На Дніпропетровщині ППО знищила ворожий дрон

 • 23955 переглядiв

ГУР атакувало в росії три військових об'єкти - джерело

 • 28632 переглядiв

Reuters: Україна розраховує отримати перші F-16 у червні-липні

 • 37530 переглядiв

У Варшаві палає торговий центр, місто накрила хмара диму

 • 29403 переглядiв