mizh-ukrainoiu-ta-ssha-na-vsikh-rivniakh-vidbuvaietsia-koordynatsiia-dii-mzs

Між Україною та США на всіх рівнях відбувається координація дій - МЗС

 • 25051 переглядiв

Речник МЗС Георгій Тихий заявив про активний діалог і координацію дій між Україною та США на всіх рівнях. Зеленський планує представити "План перемоги України" Байдену та обговорити його з кандидатами в президенти США.

Між Україною та США на всіх рівнях відбувається діалог й координація дій. Про це заявив речник МЗС Георгій Тихий під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

В ЗМІ повідомлялося, що адміністрація Байдена надіслала Конгресу секретний звіт про війну в Україні.

На запитання, чи Україна брала участь в розробленні цієї стратегії, Тихий відповів:"У нас активний діалог із США й всі ці питання обговорюються й бачення подальшого розвитку подій й нинішня ситуація, яка відбувається. Я не можу коментувати щодо конкретного документа…Не готовий зараз імпровізувати, вигадувати".

Проте Тихий зазначив, що між Україною та США на всіх рівнях відбувається діалог й координація дій.

Я можу сказати, що я абсолютно переконаний в тому, що Україна та США координують свої дії дуже тісним способом. У нас на всіх рівнях відбувається діалог і відбувається координація дій. Щодо стратегії загалом, ми з 2022 року наголошуємо, що стратегія Української перемоги полягає в тому, щоб не боятися жодних ескалацій, надавати Україні ті засоби, які необхідні для перемоги над росією

- сказав Тихий.

Доповнення

Зеленський обговорив "План перемоги України" з делегацією Конгресу США.

Президент Володимир Зеленський заявляв що обов’язково хоче прокомунікувати "План перемоги України" з кандидатами в президенти США Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Раніше Зеленський повідомляв, що він планує у вересні представити президенту США Джо Байдену "план перемоги України".

Зеленський пояснював, що "План перемоги України" не залежить від росії. Він може бути реалізований завдяки міжнародним партнерам.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі