minoborony-tretyna-iz-dopushchenykh-do-ekspluatatsii-u-zsu-zrazkiv-hvyntivok-ukrainskoho-vyrobnytstva

Міноборони: третина із допущених до експлуатації у ЗСУ зразків гвинтівок - українського виробництва

 • 31056 переглядiв

Близько 20 зразків снайперських та протитанкових гвинтівок, третина з яких українського виробництва, допущелі до експлуатації у Збройних Сил України.

Близько 20 зразків снайперських і антиматеріальних гвинтівок допущено до експлуатації у ЗС України, третина з них – українського виробництва. Про це повідомили в Міноборони, передає УНН.

З початку широкомасштабного вторгнення  рф Міністерством оборони України кодифіковано, допущено до експлуатації у ЗС України близько 20 зразків снайперських і антиматеріальних гвинтівок. Третина з них – українського виробництва

- йдеться у повідомленні Міноборони.

За даними відомства, антиматеріальні великокаліберні гвинтівки українського виробництва здатні пробивати своїми кулями броню бронеавтомобіля. Ефективна дальність пострілу окремих зразків сягає дистанції до 2 000 метрів.

Як зазначається, саме з гвинтівки Alligator калібру 14,5 мм українського виробництва було знищено російського окупанта на дистанції у 2710 метрів, що стало одним із підтверджених рекордів цієї війни.

Крім того, серед боєприпасів для стрілецької зброї, кодифікованих, допущених до експлуатації з березня 2022 року, є патрони вітчизняного виробництва. Вони відповідають діючим стандартам НАТО і не поступаються за своїми характеристиками кращим світовим зразкам.

Також серед зразків іноземного виробництва, які перебувають на озброєнні Сил оборони України, продукція відомих зброярських компаній з Канади, США, Австрії, Чехії, Німеччини та інших країн світу.  

Довідково

Кодифікація, тобто допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO, дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України.

Військові розповіли про українську гвинтівку, яка переважає радянську зброю по багатьох показниках11.04.24, 18:27

Популярні

Новини по темі

Україна "мінуснула" понад 30 військових літаків рф за півроку

 • 29384 переглядiв

Фінляндія ухвалила новий пакет військової допомоги Україні

 • 82608 переглядiв