makron-ta-zelenskyi-pidpysaly-uhody-shchodo-krytychnoi-infrastruktury-ukrainy-na-200-milioniv-yevro

Макрон та Зеленський підписали угоди щодо критичної інфраструктури України на 200 мільйонів євро

 • 22510 переглядiв

Делегації Києва та Парижа провели переговори про відбудову України та "вирішили, що будуть створені нові інструменти, щоб супроводжувати" цей процес.

Франція та Україна підписали угоди про допомогу для відбудови української критичної інфраструктури. Про це під час спільної конференції з Володимиром Зеленським заяви президент Франції Емануель Макрон, передає УНН.

Деталі 

За словами французького президента, делегації Києва та Парижа провели переговори про відбудову України та "вирішили, що будуть створені нові інструменти, щоб супроводжувати" цей процес.

Підписана угода про фонд 200 мільйонів євро, призначених для тих підприємств, які будуть інвестувати в критичну інфраструктуру України для відбудови. Також ми вирішили, що 60 млн євро з цього фонду будуть присвячені енергетичному сектору та його пріоритетам

- заявив французький президент. 

Крім того, сказав Макрон, Париж розширює мандат Французького агентства розвитку для підтримки проєктів в Україні на місцевому рівні та відправляє 20 технічних експертів до різних ключових міністерств України для надання технічної допомоги.

ЄБРР виділяє 300 млн євро для підтримки енергетики України на тлі атак рф05.06.24, 15:38

Популярні

Новини по темі

У Польщі втопився 40-річний українець

 • 25606 переглядiв

Франція планує навчити 4 500 українських солдатів - Макрон

 • 64993 переглядiв