liudyna-yaka-onovyla-svoi-dani-cherez-rezerv-vykonala-normu-zakonu-ale-ye-niuans-minoborony

Людина, яка оновила свої дані через Резерв+, виконала норму закону, але є нюанс – Міноборони

 • 19615 переглядiв

Людина, яка оновила свої військові документи через додаток Reserve+, виконала вимогу закону, але такій людині все одно можуть вручити повістку на вулиці.

Якщо людина оновила свої облікові дані через застосунок Резерв+, то  вона виконала норму закону, яка набула чинності з 18 травня. Але особа дійсно може бути у розшуку через порушення правил військового обліку й вона може бути направлена на ВЛК. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, чи можуть вручити повістку на вулиці  тим, хто оновив дані через Резерв+ та показав це представникам ТЦК, Лазуткін відповів, що повістку можуть вручити.

Повістку дійсно можуть вручити на вулиці. Якщо людина оновила свої дані через Резерв+, вона виконала норму закону, яка набула чинності з 18 травня 2024 року. Але вона дійсно може бути у розшуку через порушення правил військового обліку і вона може також бути направлена на ВЛК, може бути запрошена на ВЛК для уточнень даних. Це може відбутися

- сказав він.

Доповнення

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що юридично застосунок Резерв+ дає можливість оновити військово-облікові дані. Отже, в такому випадку людина не підпадає під адміністративний штраф.

Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко повідомляла, що з 18 червня у Резерв+ з’явиться QR-код, що дозволить використовувати електронні дані як повноцінний військовий обліковий документ, замінюючи паперові версії.

Близько 190 тис. жінок оновили дані через "Резерв+": скільки громадян заброньовані04.06.24, 10:05

Популярні

Новини по темі

Шольц пояснив рішення щодо зброї для України

 • 26687 переглядiв

Нацбанк оштрафував Ощадбанк на 170 тисяч гривень

 • 21386 переглядiв

Курс валют на 4 червня: долар незначно впав

 • 22144 переглядiв

В Одесі прогримів вибух на тлі повітряної тривоги

 • 24393 переглядiв