lishe-9-ukrayintsiv-pozitivno-stavlyatsya-do-minskikh-ugod-doslidzhennya

Лише 9% українців позитивно ставляться до "мінських угод" - дослідження

 • 13863 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. "Мінські угоди" вважають позитивним явищем лише 9% українців, у той час як переважна більшість погано знайома з їхніми положеннями, а решта вважає їх неефективними. Відповідні результати дослідження оприлюднив експерт з питань зовнішньої політики та врегулювання конфліктів Євгеній Ярошенко на міжнародній конференції "ОБСЄ в Україні в 2019 році", передає кореспондент УНН.

"Ми використовували соціальні дослідження, що вже проводились, а також самі проводили опитування на підконтрольних територіях Донбасу. "Мінські угоди"... лише 9% вважають, що це позитивне явище. Більшість респондентів мало ознайомлені з домовленостями. Ті, хто відповідав негативно, вважали, що вони неефективні, а ті, хто відповідав позитивно, вважали, що Україна таким чином виграла час", - розповів Ярошенко.

Проте, за його інформацією, більшість українців підтримують розведення військ.

"Близько 60% підтримують розведення. З наших опитувань, більшість підтримують, проте ті, хто підтримують, не вірять, що розведення може статись всюди", - повідомив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики наполягають на одночасному відкритті пунктів пропуску в Щасті і Золотому – координатор ОБСЄ.

Він також зауважив, що виходячи з досліджень, українці хотіли б повернути ОРДЛО довоєнний статус, адже "вбачають, що ці території - Україна, і їм не потрібен спеціальний статус".

Чітку позицію українці мають стосовно амністії, і стосовно пенсій.

"Лише 8% підтримують всеохоплюючу амністію для всіх. Навіть на Донбасі переважна більшість відкидає всеохоплюючу амністію. Однак більшість не змогли надати відповідь "чому". Більшість вважає, що ті, хто проживають в ОРДЛО, мають отримувати пенсії та виплати. Проте одні вважають, що за пенсією необхідно приїжджати в Україну, а інші - що пенсії тільки тим, хто не отримав російський паспорт", - додав Ярошенко.

Варто зазначити, що українці по різному відповіли на запитання, які відносини мають бути в України з Росією.

"Більшість стверджують, що зіткнення погано вплинуло на їх життя. Є й ті, хто вважають Росію братньою державою, і що відносини потрібно відновити, навіть ціною євроінтеграції. Також є ті, хто вважають, що потрібні тільки економічні, але не політичні відносини", - резюмував експерт.

Нагадаємо, вступ до НАТО 51% українців вважають найкращим варіантом гарантування безпеки для України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Викинув собаку з 12 поверху: у Києві судитимуть живодера

     • 14724 переглядiв

    В Україні з 1 квітня з’являться електронні лікарняні

     • 18803 переглядiв

    Реальна зарплата у грудні зросла на 11,3%

     • 12590 переглядiв