kytai-rozkrytykuvav-rishennia-palaty-predstavnykiv-ssha-pro-zaboronu-tiktok-nazvavshy-tse-lohikoiu-bandyta

Китай розкритикував рішення Палати представників США про заборону TikTok, назвавши це "логікою бандита"

 • 27248 переглядiв

Китай розкритикував рішення Палати представників США про заборону TikTok, якщо мережа не розірве зв'язки з китайською материнською компанією, назвавши це придушенням іноземних компаній, що суперечить принципам чесної конкуренції.

Китай розкритикував схвалення американського законопроекту, яким у США планується заборонити мережу TikTok, якщо та не розірве зв'язки з китайською материнською компанією. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Деталі

Представники уряду Китаю заявляють, що США мають дбати про розвиток інвесторів на своєму ринку, а не обмежувати їх.

США повинні поважати принципи ринкової економіки і чесної конкуренції і припинити несправедливе придушення іноземних компаній

- заявив представник міністерства торгівлі Пекіна Хе Ядун.

Він також додав, що Вашингтон повинен "забезпечити відкрите, чесне, справедливе і недискримінаційне середовище для іноземних компаній, щоб вони могли інвестувати і працювати в США".

На окремому прес-брифінгу в четвер речник Міністерства закордонних справ Пекіна Ван Веньбінь заявив, що голосування "суперечить принципам чесної конкуренції та міжнародним економічним і торговельним правилам".

Якщо так звані причини національної безпеки можуть бути використані для довільного придушення чудових компаній з інших країн, то про справедливість і правосуддя взагалі не може бути й мови. Коли хтось бачить хорошу річ, яка належить іншій людині, і намагається забрати її собі, це повністю відповідає логіці бандита

- сказав Ван Веньбінь.

Додамо

Вашингтон, посилаючись на міркування національної безпеки, обмежує діяльність деяких китайських компаній у Сполучених Штатах, а також експорт певних технологій до Китаю, які він вважає чутливими.

Російські пропагандисти поширюють у TikTok неправдиві наративи про відхід українських військ з Авдіївки 21.02.24, 20:10

Власником TikTok є китайський технологічний гігант ByteDance, і його ймовірна підпорядкованість правлячій Комуністичній партії Пекіна викликає занепокоєння в західних столицях. Проте у самому TikTok постійно заперечують, що додаток перебуває під контролем Комуністичної партії Китаю.

Нагадаємо

У середу Палата представників Конгресу США переважною більшістю голосів схвалила законопроєкт, який змусить TikTok розірвати зв'язки з материнською компанією, інакше мережа буде заборонена на загальнонаціональному рівні. Американські законодавці проголосували 352 голосами "за" і 65 "проти". Проте, щоб стати повноцінним законом законопроєкт ще має пройти Сенат.

Білий дім заявив, що президент Джо Байден підпише законопроєкт, відомий як Закон про захист американців від програм, контрольованих іноземними супротивниками, якщо він потрапить на його стіл.

ЄС почав розслідування щодо TikTok у зв'язку з ймовірними порушеннями правил захисту неповнолітніх19.02.24, 15:49

Популярні

Новини по темі

Сенат Франції підтримав безпекову угоду з Україною

 • 57311 переглядiв