krymskotatarska-mova-ziavylasia-v-google-translate-mzs

Кримськотатарська мова з'явилася в Google Translate - МЗС

 • 21845 переглядiв

Google Translate додав кримськотатарську мову до списку доступних мов, що є важливим кроком на шляху до збереження мови, яка перебуває під загрозою через спроби Росії знищити її та кримськотатарську культуру.

Google Translate додав кримськотатарську мову до списку доступних для перекладу, що є важливим кроком для збереження мови, яка зараз під загрозою. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, передає УНН.

Деталі

Google Translate додав кримськотатарську мову до списку доступних для перекладу. Це – важливий крок для збереження мови, яка зараз під загрозою. Протягом десятиліть і навіть досі росія відчайдушно намагається знищити її, так само як і кримських татар та їхню культуру

 - йдеться в повідомленні.

В МЗС наголосили, що ця функція дозволить мільйонам людей у ​​всьому світі вивчати та використовувати кримськотатарську мову, а також зробить культуру корінного народу України доступнішою.

Нагадаємо

Раніше у Google анонсували найбільше розширення свого перекладача: з'явиться 110 нових мов, включно з кримськотатарською.

Популярні

Новини по темі

Кримськотатарська мова з'явилася в Google Translate - МЗС

 • 21845 переглядiв

Щомісяця росія вербує до 30 тисяч нових бійців - NYT

 • 33261 переглядiв

В Ірані призначили другий тур президентських виборів

 • 23878 переглядiв