koalitsiia-z-rozminuvannia-vydiliaie-22-miliony-yevro-na-viiskovu-tekhniku-dlia-ukrainy

Коаліція з розмінування виділяє 22 мільйони євро на військову техніку для України

 • 11486 переглядiв

Країни-члени Коаліції спроможностей з розмінування погодили закупівлі на суму 22 млн євро для підтримки потреб Державної спеціальної служби транспорту та Командування Сил підтримки Збройних сил України. Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає УНН.

Деталі

Країни-члени Коаліції спроможностей з розмінування погодили закупівлі на суму 22 млн євро для підтримки потреб Державної спеціальної служби транспорту та Командування Сил підтримки Збройних сил України. З цієї суми Литва виділяє 15 млн євро, Швеція - 7 млн євро. Рішення про закупівлю пікапів та вантажних автомобілів для Командування сил підтримки ЗСУ та Держспецтрансслужби ухвалили на зустрічі партнерів Коаліції, яка пройшла у столиці Ісландії Рейк`явіку

- йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що у ході зустрічі обговорили перелік закупівель для поточного гуманітарного та бойового розмінування, а також проєкт Дорожньої карти розвитку спроможностей підрозділів розмінування Міноборони та ЗСУ на період до 2034 року.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував відкриття спеціального центру для підготовки саперів в Україні. Уряд планує збільшити кількість фахівців та підтримувати виробництво техніки для розмінування.

Популярні

Новини по темі

З окупації врятували ще 7 дітей

 • 11857 переглядiв