kantsler-avstrii-u-rozmovi-z-zelenskym-pidtverdyv-uchast-u-samiti-myru

Канцлер Австрії у розмові з Зеленським підтвердив участь у Саміті миру

 • 22698 переглядiв

Президент Зеленський обговорив з канцлером Австрії Нетгеймером майбутній мирний саміт у Швейцарії, співпрацю між двома країнами, участь австрійського бізнесу у відновленні України та розширення співпраці в галузі гуманітарного розмінування.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером. Сторони обговорили майбутній Саміт миру та розвиток співпраці між двома країнами.  Про це пише УНН з посиланням на заяву глави держави в Telegram-каналі.

Деталі 

Подякував йому (Негаммеру - ред.) за підтримку нашого Саміту миру у Швейцарії – зокрема, підтвердженням своєї участі та активною роботою із залучення інших країн. (...) Обговорили участь австрійського бізнесу у відновленні України та скоординували майбутні спільні заходи

- йдеться в заяві глави держави. 

Він також підкреслив, що Київ високо цінує внесок Австрії в гуманітарне розмінування українських територій і розраховуємо на розширення цієї співпраці.

Для охорони Саміту миру Швейцарія виділила до 4 тисяч військовослужбовців22.05.24, 16:13

Нагадаємо

Австрія відкрила спеціальний кредитний фонд у розмірі 500 млн євро для підтримки експортних операцій з Україною протягом наступних п'яти років.

Популярні

Новини по темі

Зеленський провів розмову з президентом Мозамбіку

 • 17816 переглядiв

Бив жінок посеред вулиці: у Дніпрі затримали чоловіка

 • 18763 переглядiв