ukenru
import-elektroenergiyi-ukrenergo-vigralo-sud-dlya-vidnovlennya-auktsioniv

Імпорт електроенергії: Укренерго виграло суд для відновлення аукціонів

 • 33990 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Укренерго повідомило, що відновить електронні аукціони на доступ до міждержавних електромереж, що може дозволити у тому числі імпорт електроенергії з Білорусі та РФ - після рішення ОАСК, який скасував відповідну заборону, пише УНН.

Цитата:

"Окружний адміністративний суд Києва задовольнив клопотання НКРЕКП про скасування заходів забезпечення позову “ДТЕК Західенерго”, які спричинили вимушене призупинення всіх аукціонів з розподілу доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж", - повідомили в Укренерго.

Деталі

Можливість для відновлення аукціонів, як вказано, знову з'явилася з 30 жовтня.

"Наразі НЕК “Укренерго” проводить технічні роботи, які дозволять відновити проведення аукціонів на електронній платформі, з урахуванням того, що місячний аукціон на доступ до міждержавних перетинів пройшов за резервною процедурою", - вказали у компанії.

"Орієнтовна дата проведення добових аукціонів в електронній платформі — 1 листопада 2021 року для дня постачання 3 листопада 2021 року", - додали в Укренерго.

Доповнення

25 жовтня стало відомо, що Укренерго скасувала аукціон на імпорт електроенергії з РФ та Білорусі через рішення суду за позовом "ДТЕК Західенерго". Можливість для відновлення імпорту з цих країн має з'явитися з 1 листопада.

Так, 26 травня НКРЕКП ухвалила заборону на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації до 1 жовтня 2021 року. Згодом її продовжили ще на місяць.

На тлі можливості відновлення імпорту електроенергії з РФ та Білорусі з 1 листопада, днями відбувся місячний аукціон на доступ до міждержавних перетинів, однак, за резервною процедурою.

Це відбувається на тлі невиконання плану за накопиченням вугілля на ТЕС для виробництва електроенергії в Україні.

Українські Національні Новини

Економіка