ukenru
henshtab-rosiiany-posyly-nastup-na-avdiivskomu-napriamku

Генштаб: росіяни посили наступ на Авдіївському напрямку

 • 31074 переглядiв

Російські окупанти активізували наступ на Авдіївському напрямку, де за добу українські захисники відбили 22 обстріли, а загалом у вівторок на українському фронті відбулося 78 бойових зіткнень.

Окупанти з рф пожвавили наступальні дії на Авдіївському напрямку. Впродовж доби українські захисники на цьому напрямку відбили 22 атаки загарбників. Загалом, впродовж вівторка на українському фронті усього відбулось 78 бойових зіткнень. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, передає УНН.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби зафіксовано 78 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 9 ракетних та 73 авіаційних удари, здійснив 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

– йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Деталі

На Куп’янському напрямку росіяни здійснили 4 невдалих штурми біля Синьківки та Табаївки, що на Харківщині. Таким чином вони намагались витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

На Лиманському напрямку армійці рф наступали за підтримки авіації. Українські оборонці відбили 6 атак ворога поблизу Білогорівки Луганської області та Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони вистояли 6 штурмів росіян, які атакували східніше Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки, на Донеччині

Окупанти продовжують натиск на Бахмутському напрямку й підтягують резерви до Богданівки - Євлаш12.02.24, 13:49 • [views_0]

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 22 атаки ворога. Росіяни під прикриттям авіації наступали біля Бердичів, Орлівки, Тоненького та Первомайського.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. Прикриваючись авіацією загарбники штурмували українські позиції 19 разів, безуспішно намагаючись прорвати українську оборону.

На Оріхівському напрямку рашисти також під прикриттям з повітря штурмували позиції Сил оборони 6 разів біля Старомайорського Донецької області, а також західніше Вербового та Роботиного Запорізької області. Втім спроби росіян були безуспішні.

Гуменюк про ситуацію в Кринках: Сили оборони продовжують утримувати плацдарм12.03.24, 09:49 • [views_0]

На Херсонському напрямку, ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Там впродовж доби відбулось три безуспішні штурми на позиції наших захисників.

Додатково

Авіація Сил оборони у віторок завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

А зенітники із підрозділів ракетних військ й артилерії уразили одну артилерійську систему противника та дві ППО росіян, а також одну позицію окупантів із особовим складом.