gafa-prodovzhuie-identyfikatsiiu-zhertv-stalinskykh-represii-1937-38-rokiv-cherez-dnk-testuvannia-nashchadkiv

GAFA продовжує ідентифікацію жертв сталінських репресій 1937-38 років через ДНК-тестування нащадків

 • 39086 переглядiв

GAFA Грузії продовжує ідентифікувати нащадків репресованих під час сталінського режиму в 1937-38 роках, збираючи зразки ДНК для порівняння з останками, знайденими на колишній військовій базі.

GAFA Грузії продовжує ідентифікацію репресованих під час сталінського режиму з 1937-38 років, збираючи ДНК нащадків. Про це повідомляє Netgazeti, передає УНН.

Деталі

Асоціація судової антропології Грузії (GAFA) продовжує свою роботу з ідентифікації нащадків репресованих осіб, що стали жертвами сталінських репресій у 1937-1938 роках. Для проведення ідентифікації за зразками ДНК використовується лабораторія у Польщі.

Зараз у Тбілісі знаходяться останки 150 осіб, виявлених у 2019 році на території колишньої військової бази у Хелвачаурі поблизу Батумі.

До цього часу, проби останків 28 осіб уже були відправлені до Польщі, з яких вдалося ідентифікувати трьох осіб.

Асоціація сповіщає нащадків репресованих, що можуть здати тест ДНК в Тбілісі або Хелвачаурі, а також повідомляє про прибуття виїзної лабораторії.

Додамо

Раніше Інститут розвитку свободи інформації (IDFI) зібрав дані про розстріли в Аджарії під час сталінських репресій, вказуючи, що тільки в цьому регіоні було розстріляно щонайменше 1 050 осіб під час "Великого терору".

"Грузія – не росія": Зурабішвілі заявила, що Навального та Саакашвілі не можна порівнювати19.02.24, 19:07

Популярні

Новини по темі