finpidtrymka-nimechchynoiu-vyrobnytstva-zbroi-v-ukraini-pro-shcho-umierov-hovoryv-iz-holovoiu-komitetu-oborony-bundestahu

Фінпідтримка Німеччиною виробництва зброї в Україні: про що Умєров говорив із головою комітету оборони Бундестагу

 • 91698 переглядiв

Міністр оборони України Рустем Умєров обговорив з головою комітету Бундестагу з питань оборони потенційну фінансову підтримку з боку Німеччини для українського виробництва озброєнь та подальшу двосторонню співпрацю в оборонній сфері.

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся із головою Комітету оборони Бундестагу Німеччини Маркусом Фабером. Йшлося про  потенційні шляхи фінансової підтримки Німеччиною українського оборонного сектору для виробництва зброї в Україні. і не тільки, передає УНН.

Деталі

За словами Умєрова, зустріч із головою Комітету оборони Бундестагу Німеччини відбулась у Києві. Обговорили подальшу двосторонню співпрацю.

Планування оборонних потреб, мобілізація та оснащення бригад: у Міноборони повідомили подробиці перемовин Умєрова та Остіна13.06.24, 15:41

"Подякував йому за всебічну підтримку та наголосив на важливості наданої німецькими партнерами військової допомоги. Особливо вдячний Німеччині за поставку систем протиповітряної оборони та закликав інших партнерів приєднатися до цієї ініціативи, яка рятує життя українців", - повідомив міністр оборони.

Умєров пояснив, що передбачає новий план НАТО з розширення військової підтримки України14.06.24, 09:47

Крім того, сторони обговорили зменшення кількості обстрілів Харкова після дозволу використовувати західну зброю по цілях на ворожій території, що є очевидним доказом правильності цього рішення.

"Також обговорили потенційні шляхи фінансової підтримки Німеччиною українського оборонного сектору для виробництва зброї в Україні", - резюмував Умєров.

Данія стала першою країною НАТО, яка інвестує у виробництво українського озброєння - Умєров14.06.24, 12:08

Популярні

Новини по темі

Українці вибороли медалі на змаганнях зі стрибків у воду

 • 18873 переглядiв

Удар рф по Херсону: в одному з парків міста знайшли загиблого

 • 33314 переглядiв

У травні в Україні в 16 людей діагностували ботулізм - МОЗ

 • 22563 переглядiв