finliandiia-khoche-pobuduvaty-zavod-z-vyrobnytstva-vybukhivky-trotylovoho-ekvivalentu-v-yevropi

Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва вибухівки тротилового еквіваленту в Європі

 • 26286 переглядiв

Фінляндія прагне швидко побудувати завод з виробництва тротилових вибухових речовин, щоб забезпечити Європу цією стратегічною речовиною через надзвичайний дефіцит.

Фінляндія прагне швидко побудувати завод для виробництва вибухівки в тротиловому еквіваленті, щоб забезпечити Європу цією стратегічною речовиною.  Про це повідомляє Yle, передає УНН.

Деталі

За інформацією, Фінляндія хоче швидко збудувати завод з виробництва вибухівки в тротиловому еквіваленті, щоб забезпечити цю стратегічну речовину в Європі. Саме війна в Україні, що триває вже третій рік, спричинила надзвичайну нестачу тротилу на Заході.

Тротил, традиційна вибухівка, широко використовується в артилерійських і мінометних снарядах. Його масове виробництво виявляється важливим, оскільки воно значно економить витрати порівняно з новітніми вибуховими речовинами.

Зараз доступність тротилу в Європі майже на межі критичної. Єдиний завод у ЄС розташований в Польщі, але його потужностей недостатньо для задоволення підвищеного попиту.

Міністр оборони Антті Хаккянен підтверджує, що Фінляндія будівництво заводу з виробництва вибухівки тротилу.

Потрібно значно збільшити виробництво вибухівки. Тому ми також маємо серйозно розглянути роль вітчизняної промисловості в цьому

- зазначив Антті Хаккянен.

Діалог про цей завод ведеться з бізнесом, приватними інвесторами та ринком оборонно-промислового комплексу.

Усі гравці ринку усвідомлюють, що попит на таку продукцію великий. У будь-якому випадку, держава має важливу контрольну роль у цьому питанні

- додав Антті Хаккянен.

Фінляндія контактує з НАТО та ЄС щодо перешкод GPS з боку росії - голова МЗС03.05.24, 17:08

Популярні

Новини по темі

Ще один вибух прогримів у Сумах

 • 70060 переглядiв

Ворожа авіація атакувала об'єкти енергетики на Сумщині

 • 107418 переглядiв

Після опівночі в деяких районах Харкова зникло світло

 • 104741 переглядiв