filmu-rosiiany-na-viini-khochut-pokazaty-na-festyvali-v-tsiurykhu-u-mzs-ukrainy-vyslovyly-oburennia

Фільм "росіяни на війні" хочуть показати на фестивалі в Цюриху. У МЗС України висловили обурення

 • 82166 переглядiв

МЗС України висловило обурення у зв'язку з планами швейцарського кінофестивалю Zurich Film Festival включити до програми документальний фільм "росіяни на війні", передає УНН із посиланням на заяву відомства.

У МЗС наголошують, російській пропаганді за ширмою культурного продукту – не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках.

TVO не транслюватиме фільм "росіяни на війні", який зображає окупантів "звичайними" людьми11.09.24, 14:51

"У зв'язку з планами швейцарського кінофестивалю Zurich Film Festival включити до програми документальний фільм "росіяни на війні" МЗС висловило обурення через таке рішення. Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які спроби надати Росії культурну сцену для відбілювання її воєнних злочинів, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців", - йднться у заяві.

Режисерка фільму "росіяни на війні" потрапила до переліку людей, що загрожують нацбезпеці України 16.09.24, 18:28

Доповнення

Генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко закликав Міжнародний кінофестиваль у Торонто TIFF не ставати майданчиком для відбілювання злочинів російських солдатів в Україні та скасувати показ пропагандистського російського фільму "росіяни на війні".

Популярні

Новини по темі

До Ради подали новий проєкт про перейменування міст

 • 15401 переглядiв