fedorov-oholosyv-pro-plany-podalshoi-tsyfrovizatsii-sudu-chastyna-servisiv-bude-v-onlaini-ta-v-dii

Федоров оголосив про плани подальшої цифровізації суду: частина сервісів буде в онлайні та в "Дії"

 • 22604 переглядiв

Віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров оголосив про плани подальшої цифровізації судової системи України шляхом оновлення концепції електронного суду та додавання електронних виконавчих документів у додаток "Дія".

Віцепрем'єр-міністр - голова Мінцифри Михайло Федоров оголосив про плани подальшої цифровізації судової системи України, анонсувавши зокрема оновлену концепцію електронного суду та електронні виконавчі документи у "Дії", пише УНН.

Цифровізуємо судову систему. (...) Зараз трансформуємо єдину інформаційну систему. Вона вже пройшла IT-аудит, тепер перевіряємо функціональність. Після закінчення сформуємо оновлену концепцію електронного суду. Паралельно працюємо над електронним виконавчим документом у "Дії" - це рішення суду, яке треба виконати примусово

- написав Федоров у Telegram.

Урядовець наголосив, що цифровізація суду - це частина Державної антикорупційної стратегії. "Частина сервісів буде в онлайні та в "Дії". Це спростить документообіг, пришвидшить розгляд справ і полегшить комунікацію між учасниками справ. Для суддів буде менше паперової роботи й зекономлений час", - вказав він.

З його слів, користуватися електронним судом зможуть майже 7 мільйонів людей: громадяни, прокурори, адвокати, слідчі, нотаріуси, бізнес та працівники судів.

"Частина судових сервісів вже доступна онлайн: електронний кабінет, судові засідання онлайн, контакт-центр. Також послуги в "Дії": судові сповіщення, рішення та штрафи", - зауважив Федоров.

Освітній застосунок "Мрія" міститиме перевірені ШІ відео та рекомендації з використання штучного інтелекту - Федоров27.02.24, 16:46

Популярні

Новини по темі

Зеленський в Албанії: стали відомі деталі візиту

 • 25694 переглядiв