evakuiovani-z-nebezpechnykh-rehioniv-kharkivshchyny-maiut-pravo-na-vyplaty-vpo-vereshchuk

Евакуйовані з небезпечних регіонів Харківщини мають право на виплати ВПО – Верещук

 • 23514 переглядiв

Громадяни, які включені до списків евакуйованих з Харківської області мають право на виплати для внутрішньо переміщених осіб. Про це наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук в ефірі Суспільного, передає УНН.

У межах обов’язкової евакуації із Вовчанська та Липців люди, які повторно виїхали, мають право на виплати для внутрішньо переміщених осіб

- сказала Ірина Верещук.

Деталі

Важливо зазначити, що йдеться про громадян, які включені до списків евакуйованих, які складає місцева влада.

Департамент соціального захисту населення Харківської ОВА формує вищезазначений список, - звертатися до Департаменту соцзахисту за телефоном гарячої лінії: (066) 283-41-43.

Для поновлення статусу внутрішньо переміщеної особи необхідно звернутися до ЦНАПу або до управління соціального захисту населення у приймаючих громадах.

Довідка

Державна грошова допомога для ВПО виплачується у розмірі 2000 гривень на місяць для дорослих, 3000 гривень – на дітей і людям похилого віку або особам з інвалідністю. Така допомога призначається на 6 місяців.

Нагадаємо

У Харківській області тривають евакуаційні заходи: завдяки спільним зусиллям екстрених служб, поліції, волонтерів та місцевої влади вже евакуйовано понад 9 900 цивільних осіб, у тому числі близько 2 500 осіб з Вовчанської громади.

Популярні

Новини по темі

На Харківщині з трьох районів евакуювали вже 10,7 тис. людей

 • 22093 переглядiв

На Запоріжжі армія рф вдарила 434 рази, є загиблий

 • 22458 переглядiв

Курс валют на 21 травня: долар виріс на 24 копійки

 • 19301 переглядiв