ekskursiia-na-zernovozi-shche-23-choloviky-namahalys-probratysia-v-moldovu

"Екскурсія на зерновозі": ще 23 чоловіки намагались пробратися в Молдову

 • 19351 переглядiв

23 чоловіки з різних регіонів України намагалися незаконно перетнути державний кордон з Молдовою, заплативши організатору і переправившись у вантажівці-зерновозі, але були затримані прикордонниками.

9 липня на світанку прикордонники затримали 23 чоловіків, які намагались пробратися через державний кордон до Молдови.  Групу чоловіків до прикордоння на зерновозі підвіз поплічник організатора незаконної схеми. Про це УНН повідомляє із посиланням на Держприкордонслужбу. 

Деталі 

Зʼясувалося, що 23 жителі Київської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Луганської, Черкаської, Запорізької, Чернігівської, Сумської областей діяли за вказівками адміна телеграм-каналу. Останній, за свою допомогу отримав із кожного від 5 до 16 тис. доларів США. Повну вартість поїздки порушники сплатили одразу на криптогаманець.

"Туристів" до прикордоння на зерновозі підвіз поплічник організатора, звідки вони пішки вирушили до кордону.

Однак на околиці одного з сіл Подільського району чоловіків  затримали прикордонники.

На порушників склали протоколи про адмінправопорушення за ч.2 ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справи розглядатиме суд.

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст.332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Через Карпати - за кордон: на Прикарпатті ліквідували канал переправлення військовозобовʼязаних09.07.24, 11:59

Популярні

Новини по темі

5 дітей стали жертвами ракетної атаки рф на Київ - мер

 • 51482 переглядiв

Армія рф влучила в пожежну частину на Запоріжжі

 • 24806 переглядiв