brytanska-rozvidka-proanalizuvala-naslidky-atak-zsu-po-rosiiskykh-aerodromakh

Британська розвідка проаналізувала наслідки атак ЗСУ по російських аеродромах

 • 21966 переглядiв

Українські атаки на російські аеродроми змусили росію розосередити свою авіацію далі від лінії фронту, що призвело до збільшення втоми екіпажів літаків через збільшення часу польоту, в той час як успішні удари ЗСУ по системах ППО в Криму знизили можливості російської протиповітряної оборони в регіоні.

Протягом червня 2024 року російська армія підтримувала тиск на лінію фронту в Україні за допомогою тактичної авіації. Проте за останній тиждень рф змінила тактику. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, пише УНН.

Деталі

У звіті зазначається, що протягом червня 2024 року російські військово-повітряні підтримували тиск на лінію фронту в Україні за допомогою тактичної авіації, тоді як безпілотники-камікадзе продовжували завдавати ударів по глибинних об'єктах інфраструктури та військових цілях, пов'язаних з обороною.

Однак у період із 12 по 18 червня російська авіація дальньої дії перемикнула увагу своїх ударів крилатими ракетами на українські військово-повітряні бази, що майже напевно викликало розчарування успіхами українських авіаударів, а також, імовірно, підкреслює занепокоєння росії щодо майбутнього використання літаків F-16,

- йдеться у повідомленні.

Серія скоординованих українських атак на цілі в Криму призвела до знищення критично важливих елементів російських зенітно-ракетних комплексів класу "земля-повітря" С-300 і С-400.

Хоча цілком ймовірно, що росія може швидко замінити системи, подальше виснаження, ймовірно, змусить рф залучати обладнання з інших регіонів, як вона це робила раніше, якщо вона хоче зберегти щільність покриття своєї системи ППО. Або ж росія може бути змушена змиритися зі зменшенням своїх можливостей, піддаючи свої сили в Криму підвищеному ризику.

Подальші успішні українські атаки на російські аеродроми, з яких проводяться ударні операції, такі як моздок, ахтубінськ і нещодавно морозовськ, дуже ймовірно, змусять росію продовжувати політику розосередження авіації далі від лінії фронту.

Це майже напевно призведе до збільшення втоми літаків і екіпажів, оскільки збільшиться час вильотів. Не виключено, що втрата винищувача-бомбардувальника Су-34 в Північній Осетії на півдні росії 12 червня пов'язана саме з цим,

- підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Дрони СБУ вразили нафтобази в росії – джерела20.06.24, 11:27

Популярні

Новини по темі

Через ворожий обстріл Херсон залишився без світла

 • 21525 переглядiв

В Польщі перекинувся автобус з українцями, є постраждалі

 • 22792 переглядiв