bolhariia-zvolikaie-z-obitsianoiu-viiskovoiu-dopomohoiu-ukraini

Болгарія зволікає з обіцяною військовою допомогою Україні

 • 31852 переглядiв

Болгарія затримує поставку 100 бронетранспортерів в Україну через те, що просить НАТО покрити транспортні витрати.

Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів для української армії, оскільки Міністерство оборони звернулося до НАТО з проханням покрити транспортні витрати. Про це пише Euractiv та передає УНН.

Деталі

Рішення про передачу 100 бронетранспортерів для української армії було прийнято в парламенті більше трьох місяців тому, - Міністерство внутрішніх справ Болгарії та Міністерство оборони України підписали угоду про їх поставку. Але болгарське оборонне відомство також звернулося до НАТО з проханням покрити транспортні витрати, повідомили Euractiv Болгарія депутати від правлячої більшості в Софії.

Болгарія може багато допомогти Україні, але це затримується через те, що адміністрація Міністерства оборони працює не оптимально

- заявив у понеділок депутат Івайло Мірчев з правлячої коаліції "Ми продовжуємо зміни - Демократична Болгарія".

За словами парламентаря, Болгарія може допомогти, але наразі це не відбувається в необхідному темпі.

Я сподіваюся, що ситуація покращиться. Ми проголосували за рішення про бронетранспортери майже три місяці тому, але за три місяці ми не можемо перевезти сотню БТРів з Софії до Русе (місто на річці Дунай на північному сході Болгарії)

- резюмував Мірчев.

Раніше у ЗМІ Болгарії повідомляли, що 100 бронетранспортерів, які Болгарія безоплатно надала Україні за рішенням Народних зборів (парламент), уже їдуть в Україну.

Нагадаємо

Болгарія передасть Україні всі дані щодо порушення деякими компаніями режиму ліцензування, запровадженого українською стороною на експорт зерна.

Сенат США затвердив понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, яка, за словами президента Зеленського, дозволить рятувати життя людей від російського терору.

Шмигаль вказав на потребу у ракетах і розраховує на новий пакет допомоги від США20.02.24, 11:15

Популярні

Новини по темі

Болгарія зволікає з обіцяною військовою допомогою Україні

 • 31852 переглядiв

Справи Майдану: Сівковичу оголосили підозру в держзраді

 • 27158 переглядiв