bolgariya-chekatime-rishennya-yes-po-agroproduktsiyi-pogodila-rozblokuvannya-avtivok-na-kordoni-minagropolitiki

Болгарія чекатиме рішення ЄС по агропродукції, погодила розблокування автівок на кордоні - Мінагрополітики

 • 1115531 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Міністри аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та сільського господарства Болгарії Явор Гечев під час зустрічі домовилися дочекатися рішення Єврокомісії щодо української агропродукції, наразі ж з болгарською стороною погодили розблокування та розвантаження автівок, повідомили в Мінагрополітики, пише УНН.

Деталі

"Сторони обговорили ситуацію, що склалася, домовилися дочекатися рішення Єврокомісії і потім продовжити переговори. Також міністри погодили розблокування автівок на кордоні, та їх розвантаження", - повідомили в міністерстві.

Нагадаємо

Країни-члени ЄС Польща, Угорщина та Словаччина запровадили заборони на імпорт з України, у тому числі зерна, щоб захистити свої ринки від притоку дешевшої продукції. Болгарія 19 квітня оголосила, що запроваджує тимчасову заборону на імпорт продуктів харчування з України, за винятком транзитних товарів.

Це послідувало після того, як фермери в Центральній та Східній Європі почали протестувати проти впливу імпорту дешевого українського зерна, яке призвело до зниження внутрішніх цін і позначилося на продажах місцевих виробників.

Згодом Польща зобов'язалася розблокувати транзит української продукції територією сусідньої країни. Дозвіл на транзит української сільськогосподарської продукції через Польщу знову отримали з 21 квітня. Обсяги аграрних транзитних товарів через цю країну, а також через Угорщину та Словаччину не обмежуються.

ЄС запропонував пакет допомоги п'яти країнам в обмін на відміну обмежень на українську агропродукцію, переговори продовжуються.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    росія тримає у Чорному морі два ракетоносії "калібрів"

     • 390440 переглядiв

    В Одеській області стався вибух - поліція

     • 5462734 переглядiв