blyzko-10percent-spozhyvachiv-naskilky-masshtabni-vidkliuchennia-svitla-u-kyievi

Близько 10% споживачів: наскільки масштабні відключення світла у Києві

 • 57910 переглядiв

У Києві спостерігаються незначні перебої в електропостачанні, які зачіпають близько 10% споживачів, приблизно до 23:00 через значний дефіцит в енергосистемі України, спричинений масштабними пошкодженнями українських електростанцій внаслідок ворожого ракетного обстрілу.

У Києві обсяги вілключень незначні, близько 10% споживачів. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко і додав, що відключення будуть задіяні орієнтовно до 23-00 цієї доби, передає УНН.

Після ракетних ударів ворога по енергогенеруючих обʼєктах в енергосистемі України зберігається значний дефіцит. Причина - масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки. В звʼязку із цими причинами та збільшенням споживання (через прохолодну погоду) в Києві вводяться графіки аварійних відключень, в тому числі і для населення. Обсяги вілключень незначні, близько 10% споживачів. Відключення будуть задіяні орієнтовно до 23-00 цієї доби

 - повідомив Попко.

За його словами, для промислових споживачів так само є обмеження.

Голова КМВА нагадав, що обмеження споживання це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми.

"Будь ласка, ще раз прошу усіх економити електроенергію! Кожен вимкнений електроприлад - це вагомий внесок в стабільність та відновлення нашої енергосистеми!" - резюмував Попко.

В усіх регіонах країни: Укренерго сьогодні запроваджує контрольовані аварійні відключення з 21:00 до 24:00 14.05.24, 21:52

Популярні

Новини по темі

У Києві екстрені відключення електроенергії - YASNO

 • 53461 переглядiв

Вибухи знову лунають у Харкові - ЗМІ

 • 100688 переглядiв