bilorusku-sportsmenku-yaka-pidtrymuie-rosiiu-u-viini-dopustyly-do-chempionatu-svitu-v-katari-nok-vyslovyv-protest

білоруську спортсменку, яка підтримує росію у війні, допустили до чемпіонату світу в Катарі - НОК висловив протест

 • 27253 переглядiв

білоруську плавчиню анастасію шкурдай, яка підтримує війну росії проти України, допустили до чемпіонату світу з водних видів спорту в Катарі, що є порушенням рекомендацій про нейтралітет спортсменів.

Міжнародна федерація з водних видів спорту порушила рекомендації Міжнародного олімпійського комітету про нейтралітет спортсменів, допустивши білоруську плавчиню анастасію шкурдай, яка підтримує війну росії проти України та бере участь у пропагандистських заходах, до чемпіонату світу з водних видів спорту в Катарі. Про це повідомив Національний олімпійський комітет України, передає УНН.

Деталі

Українська сторона звернулася до МОК та Міжнародної федерації з проханням відреагувати на інформацію щодо її ставлення до війни та не допустити її до Олімпійських ігор-2024.

Також президент НОК Вадим Гутцайт, виконувач обовʼязків очільника Мінспорту Матвій Бідний та президент Федерації плавання України Андрій Власков у зверненні вказали на порушення рекомендацій про нейтралітет спортсменів на міжнародних змаганнях.

Незмінною залишається й позиція України, що на тлі триваючої безпрецедентної жорстокої військової агресії російської федерації, яку підтримує республіка білорусь, проти України, представники країн-агресорів не повинні бути присутні на міжнародних спортивних аренах у будь-якому статусі

— йдеться в заяві НОК.

Німеччина підтримує відсторонення російських та білоруських атлетів від Олімпіади27.01.24, 12:13

Популярні

Новини по темі

Греція відвідає глобальний саміт миру  у Швейцарії 

 • 30067 переглядiв