ukenru
bilorus-perevela-vidachu-litsenziy-na-chastinu-importu-z-ukrayini-u-ruchniy-rezhim-kiyiv-vede-konsultatsiyi

Білорусь перевела видачу ліцензій на частину імпорту з України у ручний режим: Київ веде консультації

 • 29052 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів, серед яких кондитерські вироби, шоколад і навіть туалетний папір. Україна вважає такі дії дискримінаційними, а уряд веде консультації з виробниками. Про це повідомив 28 травня заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - торговий представник України Тарас Качка, передає УНН.

Цитата:

"За оперативною інформацією, Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, шкляні ампули, сільгосптехніка для сіяння, пральні машини та меблі. Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня №292", - повідомив Тарас Качка у Facebook.

Деталі

Зі слів торгпреда України, рішення набере чинності через 10 днів після публікації і розраховане на 6 місяців.

Реакція України

"Такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними. Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі. Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі", - зазначив Тарас Качка.

Додамо

Тим часом у ЗМІ почали писати про те, що Білорусь може зупинити поставки бензину А-95 в Україні вже з червня, але це не підтверджена інформація.

Що було раніше

Україна зупинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня, українським авіакомпаніям та літакам забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь, а білоруським літакам з 29 травня - в авіапросторі України.

Це послідувало після того, як Мінськ 23 травня підняв у повітря військовий літак, щоб змусити пасажирський літак Ryanair приземлитися. Після цього білоруська влада затримала опозиційного журналіста Романа Протасєвіча, який перебував на борту посадженого літака, що викликало міжнародний резонанс.

Українські Національні Новини

Економіка