arhentyna-pryiednuietsia-do-mizhnarodnoi-koalitsii-z-povernennia-ukrainskykh-ditei-lubinets

Аргентина приєдналась до міжнародної коаліції з повернення українських дітей - Лубінець

 • 26623 переглядiв

Аргентина долучилася до Міжнародної коаліції з повернення українських дітей, яких незаконно депортувала росія. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі 

За його словами, нещодавно українська делегація відвідала Аргентину, де провела зустрічі на найвищому рівні з закликом долучитися до Міжнародної коаліції.

Аргентина доєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей. Щиро вдячний Аргентині за підтримку і за це важливе рішення! Попри далеку відстань між нами, ми близькі за цінностями в питанні важливості повернення додому всіх депортованих дітей

- написав Лубінець.

Офіс Омбудсмана запропонував країнам Латинської Америки приєднатися до коаліції за повернення депортованих українських дітей20.05.24, 15:28

Довідково 

Міжнародну коаліцію з повернення українських дітей започаткували спільно Україна та Канада на початку лютого 2024 року. Як зазначала міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, Оттава залучатиме сітку в усьому світі й говоритиме з багатьма державами та звідти буде у певний спосіб отримувати інформацію про те, де знаходяться діти.

Від лютого до цієї Міжнародної коаліції долучилися 37 країн, зокрема — усі члени "Великої сімки". 

Нагадаємо

У березні Сполучені Штати Америки долучились до міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей, яку створили Україна та Канада.

Популярні

Новини по темі

Група Нафтогаз на 10% збільшила видобуток газу

 • 61349 переглядiв

ЄС надав Україні 3 нові машини для розмінування

 • 20839 переглядiв