Зростання захворюваності на COVID-19: в липні зафіксовано майже 12 тис. випадків

Зростання захворюваності на COVID-19: в липні зафіксовано майже 12 тис. випадків

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 10:07  •  12367 перегляди

Read in English

За даними МОЗ, кількість випадків COVID-19 в Україні зросла з 2 тисяч у червні до майже 12 тисяч у липні. Попри це, навантаження на лікарні залишається низьким, з 2,5 тисячами пацієнтів у стаціонарах.

В Україні за червень було зафіксовано дві тисячі випадків захворюваності на COVID-19. В липні спостерігається суттєве зростання - майже 12 тисяч випадків. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає УНН з посиланням на Media Center Ukraine.

Ми зараз дійсно бачимо, що на території Європейського Союзу, на території США суттєво зростають показники захворюваності на COVID. І багато країн почали повідомляти про те, що цифри є достатньо значними. Така ж сама ситуація спостерігається в Україні. Якщо, умовно, за червень ми спостерігали дві тисячі, то бачимо суттєве зростання в липні, і в липні це вже майже 12 тисяч. Тобто достатньо суттєве зростання показників захворюваності

– повідомив Кузін.

За його словами, попри зростання випадків захворювання, рівень навантаження на лікарняну систему в питанні госпіталізації не надто високий: саме в стаціонарному лікуванні перебуває трохи більше ніж 2,5 тисячі громадян.

Доповнення

Кузін заявив, що в Україні поки що немає ризиків введення локальних карантинів або обмежувальних заходів через COVID-19.

Кузін повідомляв також, що на території України циркулює щонайменше 10 різних підтипів коронавірусу, зокрема і штам FLiRT, який був зареєстрований вперше в світі в березні цього року. В країні за останній місяць зросла кількість захворювань, але поки що нема прогнозів про можливість епідемії.