Зеленський вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні

Зеленський вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні

Київ  •  УНН

20 лютого 2024, 08:38  •  25281 перегляди

Read in English

Президент Зеленський вшанував пам'ять Небесної Сотні, яка загинула під час Революції Гідності в Україні у 2014 році, зазначивши, що якщо тоді проти беззбройних протестувальників використовували кулі, то зараз росія використовує ракети, безпілотники та армії у своїх спробах знищити незалежність України.

Президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні та наголосив, що проти беззбройної Небесної Сотні були кулі. Тепер – це ракети, дрони та армії. Але десять років тому українці встояли й далі стоїмо, передає УНН.

Десять років Небесній Сотні. Вже десять... Десять років тому українців спробували вбити у власній країні, у власній столиці лише за мирний вибір бути собою та бути вільними

- написав Зеленський.

Він наголосив, що десять років, як спроби знищити українців і нашу незалежність тривають. 

"Проти беззбройної Небесної Сотні були кулі. Тепер – це ракети, дрони та армії. Але десять років тому ми встояли й далі стоїмо.  Сотня й сотні – небесні й живі захисники нашого права бути! Дякуємо вам за все! І вистоїмо разом", - заявив Зеленський.

Доповнення

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять героїв які загинули під час Революції Гідності на майдані в 2014 році.

За чотири роки розслідування "справ Майдану" було повідомлено 239 підозр, до суду направлено 117 обвинувальних актів відносно 211 осіб.