Зеленський підписав закон про заборону пов'язаних з рф релігійних організацій

Зеленський підписав закон про заборону пов'язаних з рф релігійних організацій

Київ  •  УНН

24 серпня 2024, 07:55  •  16375 перегляди

Read in English

Президент України підписав закон про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з росією. Закон набуде чинності через 30 днів, а громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на розрив зв'язків з РПЦ.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з рф, або, як його називають, закон про заборону московської церкви, повідомляється на сайті парламенту, пише УНН.

Деталі

"24.08.2024 - повернуто з підписом від Президента України", - ідеться у повідомленні про стан проходження документа.

Зеленський: українське православ'я сьогодні робить крок до визволення від московських чортів24 серпня 2024, 07:00 • 14759 переглядiв

Доповнення

Раніше повідомлялося, що закон набуде чинності через 30 днів, але громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на розрив зв'язків з РПЦ.

Народні депутати 265 голосами остаточно ухвалили законопроєкт №8371, який передбачає заборону діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з рф.

Законопроєкт розроблений для виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року. Він вносить зміни до низки законів та унеможливлює діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться в рф.