Історичне голосування: Рада ухвалила закон про заборону московської церкви

Історичне голосування: Рада ухвалила закон про заборону московської церкви

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 09:19  •  12408 перегляди

Read in English

Верховна Рада прийняла законопроєкт №8371 про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з РФ. Закон набуде чинності через 30 днів, але громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на розрив зв'язків з РПЦ.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з рф. Закон набуде чинності через 30 днів, але громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на розрив зв'язків з РПЦ, повідомив у вівторок народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

Рада ухвалила в цілому доопрацьований законопроєкт №8371 щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, зокрема пов’язаних з рф. В народі - закон про заборону московської церкви. "За" у другому читанні - 265

- написав Железняк у Telegram.

Закон, з його слів, набирає чинності через 30 днів з дня його опублікування. "Але окрім одного пункту - згідно нього громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ", - зазначив Железняк.

Нардеп Олексій Гончаренко назвав у Telegram ухвалення законопроекту "історичним рішенням".

"Історичне голосування у Верховній Раді! голосів за законопроект 8371 "Про захист конституційного ладу в діяльності релігійних організацій" в другому читанні в цілому! Від рішення РНБО у грудні 2022 року і указу Президента України Володимира Зеленського і до рішення парламенту шлях більше ніж півтора року! Нарешті РПЦ як частина режиму держави-агресора буде заборонена, а також забороняється звʼязок із нею для українських релігійних організацій! Чекаємо підписання Президентом", - зазначила у Facebook нардеп Євгенія Кравчук.

Зеленський обговорив з Радою церков законопроект про заборону УПЦ МП: деталі17 серпня 2024, 12:38 • 94424 перегляди