Зеленський: на Ставці представлено стратегію щодо повернення українців з полону рф

Зеленський: на Ставці представлено стратегію щодо повернення українців з полону рф

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 12:49  •  40121 перегляди

Read in English

На Ставці Верховного Головнокомандувача представлено стратегію повернення українців з російського полону. Президент доручив відомствам провести брифінг та залучити громадські організації до цієї роботи.

На сьогоднішній Ставці Верховного Головнокомандувача була представлена стратегія щодо повернення українців із російського полону. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає УНН.

Деталі

"Щойно провів Ставку. Була доповідь Головкома Сирського. Фронт – наші основні напрямки захисту. Торецьк. Покровський та інші. Найбільше там російських штурмів зараз – і максимум оборонної нашої уваги. Пріоритетне постачання – саме туди. Всього, що зараз необхідно", - повідомив Зеленський.

За його словами, окремо Головком доповів щодо операції в курській області.

"Є нове просування. Є нове поповнення нашого обмінного фонду. Також генерал Сирський доповів про завершення звільнення міста суджі від російських військових. І там зараз створюється українська військова комендатура. Звільнені також і ще кілька населених пунктів. Загалом уже більш ніж 80. Я дякую кожному нашому воїну, який усе це забезпечує. Молодці!" - наголосив Зеленський.

ЗСУ створили військову комендатуру на підконтрольній території курщини - Сирський15 серпня 2024, 12:04 • 34707 переглядiв

Президент також повідомив, що на Ставці була представлена стратегія щодо повернення українців з полону.

Сьогодні на Ставці була представлена стратегія щодо повернення наших людей із російського полону. Багато делікатних деталей. Того, що стосується формування списків. Того, що стосується роботи з партнерами. Я доручив ГУР, МВС, СБУ, ЗСУ представити суспільству деталі, які необхідно знати нашим людям щодо того, як повертаємо полонених. А також я доручив залучити до цієї роботи громадські організації рідних українських військових та цивільних, які зараз в полоні. Таке посилення довіри потрібне. Усе буде представлено на брифінгу

- повідомив Зеленський.

FT: Україна та рф ведуть перемовини про обмін полоненими на курщині 15 серпня 2024, 11:06 • 20819 переглядiв