Зеленський: курськ - катастрофа війни путіна

Зеленський: курськ - катастрофа війни путіна

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 17:40  •  37784 перегляди

Read in English

Президент України нагадав про катастрофу підводного човна "Курськ", що сталась 24 роки тому. За його словами, зараз курськ - катастрофа війни путіна.

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що 24 роки тому була катастрофа російського атомного підводного човна "Курськ", яке стало символічним початком правління російського диктатора владіміра путіна. Наразі курськ це катастрофа війни путіна. Про це Зеленський заявив у вечірньому зверненні, передає УНН.

"Ми бачимо, як росія за часів путіна насправді рухається: 24 роки тому була катастрофа "Курська" – символічний початок його правління; зараз видно, що є фіналом для нього. І теж курськ. Катастрофа його війни. Так завжди буває з тими, хто зневажає людей та будь-які правила. росія принесла війну іншим, тепер це повертається додому. Україна завжди хотіла лише миру, і ми обов’язково мир забезпечимо", - сказав Зеленський.

Доповнення

12 серпня 2000 року у Баренцевому морі під час навчань затонув російський атомний підводний човен "Курськ". Загинули 118 людей - усі, хто був на борту.

У вересні 2000 року путін дав інтерв'ю американському журналісту Ларрі Кінгу, який запитав у російського диктатора: "Що сталося із субмариною?", путін з усмішкою відповів: "Она утонула".

Нагадаємо

На засіданні Ставки Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ контролює близько тисячі квадратних кілометрів у курській області, це, зокрема, райони, із яких російська армія завдавала ударів по Сумщині, яких лише від 1 червня було 2100.