Зеленський із міністром оборони Британії обговорив угоду про співробітництво на 100 років

Зеленський із міністром оборони Британії обговорив угоду про співробітництво на 100 років

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 06:12  •  73490 перегляди

Read in English

Президент Зеленський зустрівся в Одесі з міністром оборони Великої Британії Хілі, щоб, зокрема, обговорити підписання 100-річної угоди про співпрацю та нагальні потреби України в зброї та боєприпасах.

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі із міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі напередодні в Одесі обговорив підготовку до підписання документа про співробітництво між двома країнами на 100 років. Про це УНН повідомляє із посиланням на ОП. 

Деталі

Як повідомляється, під час зустрічі обговорили реалізацію безпекової угоди та підготовку до підписання нової – документа про співробітництво між двома країнами терміном дії на 100 років, а також двосторонню співпрацю та забезпечення нагальних потреб нашої країни в озброєнні та боєприпасах.

Окрему увагу приділили підготовці до ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні та саміту Європейської політичної спільноти.

Гілі наголосив, що Британія продовжить підтримувати Україну. "Ви маєте найміцнішого друга України в особі Великої Британії. У нас є можливості й надалі нарощувати підтримку України", – зазначив він.

Доповнення 

Після зустрічі з Президентом Зеленським в Одесі новий міністр оборони Британії Джон Гілі оголосив новий пакет підтримки України. Він включає артилерійські гармати, чверть мільйона боєприпасів, майже 100 високоточних ракет Brimstone, малі військові катери, машини для розмінування, бульдозери, а також підтримку раніше наданого обладнання.