Занизили якість та завдали величезних збитків: директорам виробничих компаній загрожує до 12 років позбавлення волі

Занизили якість та завдали величезних збитків: директорам виробничих компаній загрожує до 12 років позбавлення волі

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 16:10  •  14874 перегляди

Read in English

Директори двох приватних компаній підозрюються у привласненні 25 млн грн АТ 'Укргазвидобування' через поставку неякісних залізобетонних плит. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Майже 25 млн гривень АТ "Укргазвидобування" привласнили директори двох виробничих приватних товариств, які підозрюються у шахрайстві із залізобетонними плитами. Пише УНН із посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Деталі

Привласнили майже 25 млн гривень АТ "Укргазвидобування" під час поставки неякісних бетонних плит: двом директорам приватних товариств повідомлено про підозру.

Встановлено, що у період 2022-2023 років директорами двох виробничих приватних товариств укладено договори з АТ "Укргазвидобування" на поставку залізобетонних плит.

Image

Відповідно до інформації прокурорів, вказані плити не відповідали вимогам, - вони були неналежної якості, упротиріч умов договорів та ДСТУ і коштували вдвічі дешевше за ті, які необхідні в діяльності АТ "Укргазвидобування".

 Як наслідок АТ "Укргазвидобування" спричинено збитки в сумі 2,2 млн грн. та 22,4 млн грн. відповідно. 

Image

Щодо підозрюваних: на даний час вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Йдеться про надання правової оцінки діям службовців АТ "Укргазвидобування", відповідальним за прийом замовлених плит.

Довідка

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.