Як штучний інтелект допоможе вивчати англійську мову? Пояснюють фахівці Grade

Як штучний інтелект допоможе вивчати англійську мову? Пояснюють фахівці Grade

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 11:29  •  23258 перегляди

Read in English

Як штучний інтелект допоможе вивчати англійську мову? Пояснюють фахівці Grade

На міжнародній технологічній конференції BETT у Лондоні науковці представили низку інноваційних продуктів, які допомагають дітям зрозуміти основи штучного інтелекту та його можливості.

Дослідники запевняють, що оскільки ШІ (AI) змінює суспільство та проникає в усі сфери нашого життя, його слід впроваджувати в школах — так молодь краще знатиме про переваги та недоліки цієї технології.

Утім, для чого AI потрібний у школах? Та як використовувати штучний інтелект для опанування англійської? Розібратися з цими питаннями нам допомогли фахівці школи англійської мови Grade Education Centre.

Чому штучний інтелект слід впровадити в систему освіти?

Експерти вважають, що молодь повинна бути знайомою із принципами роботи AI вже з раннього віку. Попри те, що у Великій Британії національний навчальний план не містить конкретних розділів про AI, фахівці наголошують на важливості впровадження цієї теми в освітні програми.

Наприклад, Roger Grogan, засновник Jam Coding, підкреслює, що AI стане фундаментальною частиною життя дітей, тому вчителі повинні постійно оновлювати методики викладання.

А за словами Ben Garside з благодійної організації Raspberry Pi, штучний інтелект впливатиме на всі галузі, і важливо, щоб учні розуміли, як ШІ може допомогти в майбутньому кар’єрному шляху.

Фахівці також відзначають важливість раннього навчання розуміння інструментів штучного інтелекту. Компанія 5G Nu Multimedia пропонує інтеграцію AI вже з початкової школи, щоб діти з раннього віку розуміли можливості цієї технології та перспективи її застосування в різних сферах.

Одним із ключових завдань сучасної освіти є навчання школярів не лише основам роботи AI, але й етичному використанню технологій. До прикладу, компанія Microsoft використовує гру Minecraft для того, щоб навчати дітей відповідального ставлення до ШІ, розуміння справедливості в роботі алгоритмів.

Отже, на думку сучасних науковців, впровадження AI в освітній процес дозволить не лише готувати молодь до майбутніх професій, але й навчити їх відповідально використовувати новітні технології. Це значно допоможе школярам адаптуватися до викликів часу та впевнено орієнтуватися в технологічно розвиненому світі, використовуючи AI для особистого і професійного зростання.

Як використовувати штучний інтелект для вивчення англійської?

Як інструменти ШІ можуть допомогти у навчанні? Та як їх правильно використовувати для того, щоб отримати максимум користі? Для того, щоб дізнатись відповіді на ці питання, погляньте на кілька важливих порад!

1. Використовуйте AI-додатки для практики розмовної англійської.

Сучасні чат-боти, такі як ChatGPT або Replika, можуть стати вашими співрозмовниками — так можна не лише покращити розмовну англійську, а й отримати зворотний звʼязок на ваші відповіді та поліпшити навички ведення діалогів.

2. Застосовуйте ШІ для виправлення помилок у письмових роботах.

Деякі додатки, наприклад Grammarly, використовують штучний інтелект для аналізу вашого письма, виправлення граматичних, орфографічних та стилістичних помилок.

Цей корисний інструмент сприятиме вдосконаленню навичок письма та підвищення впевненості у власних текстах.

3. Скористайтесь можливістю автоматично створювати та перекладати навчальні матеріали.

DeepL або Google Translate мають AI інструменти, які дозволяють швидко перекладати тексти та створювати навчальні матеріали різними мовами.

Вони також здатні надавати пояснення та адаптувати матеріали під ваш рівень знання мови.

4. Покращуйте вимову.

Такі додатки, як ELSA Speak або Pronunroid завдяки сучасним технологіям штучного інтелекту можуть аналізувати вашу вимову та давати рекомендації щодо її покращення. Так ви значно вдосконалите навички говоріння, а ваша англійська стане зрозумілішою. 

Використання штучного інтелекту у процесі вивчення англійської відкриває безліч нових можливостей для персоналізованого навчання, вдосконалення навичок та досягнення високих результатів.

Якщо ви хочете ефективно та регулярно опановувати English, радимо відвідати курси англійської мови у Grade Education Centre, де досвідчені та сертифіковані викладачі застосовують сучасні методи, підходи та освітні матеріали. 

Image