Як безпечно обігрівати приміщення нагадали у ДСНС напередодні перших морозів

Як безпечно обігрівати приміщення нагадали у ДСНС напередодні перших морозів

Київ  •  УНН

18 жовтня 2024, 14:47  •  11567 перегляди

Read in English

ДСНС закликає дотримуватися правил безпеки при використанні обігрівальних приладів, а також обов'язково слідкувати за рівнем чадного газу у приміщенні.

Основні правила безпечного використання різних типів обігрівачів розписали у надзвичайній службі. Про них УНН пише з посиланням на Державну службу надзвичайних ситуацій.

Деталі

У ДСНС наголошують на необхідності дотримуватись правил безпеки та ознайомлюватися з інструкціями перед використанням обігрівальних приладів, газових котлів, колонок тощо.

Безпека при використанні обігрівальних та газових приладів, пічного опалення - основа комфорту і добробуту. Правильне встановлення, регулярна перевірка, дотримання інструкцій виробника й обережне ставлення до потенційних небезпек можуть допомогти запобігти надзвичайним ситуаціям, а найголовніше уникнути трагедій та забезпечити безпечне, затишне середовище для наших близьких

- сказав представник ДСНС Олександр Чекригін.

Також у служби навели цифри про кількість пожеж у житлових будинках протягом минулого сезону. Так, протягом осені та зими 2023-2024 року виникло 9296 пожеж у житлових будинках та спорудах. У результаті цих пожеж 864 особи загинуло, 665 було травмовано.

Докладніше про причини пожеж, а також правила безпеки під час поводження з обігрівачами, газовими котлами та дров’яними печами – в інфографіці від ДСНС.

Нагадаємо

Укргідрометцентр попереджає про інтенсивні заморозки в Україні протягом найближчих двох ночей через антициклон з півночі. Очікується зниження температури до 0,5°C у більшості регіонів, крім південного сходу.

Понад 99% житлових будинків в Україні готові до опалювального сезону - Шмигаль 15 жовтня 2024, 09:28 • 10940 переглядiв