Вимагали хабарі за нарахування соцвиплат для поранених бійців: затримано очільника відділу Міноборони та його спільників

Вимагали хабарі за нарахування соцвиплат для поранених бійців: затримано очільника відділу Міноборони та його спільників

Київ  •  УНН

5 вересня 2024, 12:47  •  7930 перегляди

Read in English

СБУ затримала керівника відділу Міноборони та двох спільників за вимагання хабарів у поранених військових ЗСУ. Зловмисники брали гроші за нарахування соцвиплат, їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Правоохоронці ліквідували корупційну схему при нарахуванні соцвиплат військовим ЗСУ. Затримано керівника відділу Департаменту фінансів Міноборони і двох його спільників. Про це повідомили в СБУ, передає УНН.

Служба безпеки та Національна поліція у взаємодії з управлінням внутрішньої безпеки Міністерства оборони та керівництвом Збройних Сил України ліквідували корупційну схему при нарахуванні соцвиплат військовим ЗСУ. У результаті комплексних заходів затримано керівника відділу Департаменту фінансів Міноборони і двох його спільників – начальника фінслужби військової частини та колишнього військовослужбовця

- йдеться у повідомленні СБУ.

Як встановило розслідування, чиновник Міноборони зі спільниками налагодили схему отримання грошей від бійців ЗСУ, які отримали поранення на передовій.

Вони в обмін на хабарі обіцяли важкопораненим воїнам безперешкодне нарахування встановлених законом виплат через отриману інвалідність.

"Задокументовано факти одержання зловмисниками неправомірної вигоди у розмірі понад 300 тис. грн. Наразі всіх трьох фігурантів затримано "на гарячому" після передачі їм одного з траншів", - розповіли в СБУ.

Очільнику відділу Міноборони повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Ексчиновнику Міноборони повідомлено про підозру у збитках на понад 1,1 млрд гривень5 вересня 2024, 09:14 • 10887 переглядiв

Дії двох його спільників кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 та ст. 368 Кримінального кодексу України (пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідом за начальником: на хабарі викрили заступника голови Бучанського ТЦК та СП28 серпня 2024, 13:59 • 12389 переглядiв