В Україні розпочався прийом заявок на "Оскар"

В Україні розпочався прийом заявок на "Оскар"

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 12:56  •  9384 перегляди

Read in English

Український Оскарівський комітет приймає заявки для участі фільмів у відборі на 97-му премію Оскар з 8 по 28 серпня. Головою комітету обрано Дмитра Сухолиткого-Собчука серед 14 членів Української кіноакадемії.

В Україні стартував прийом заявок для участі фільмів у відборі на премію "Оскар", повідомив Український Оскарівський комітет у середу, пише УНН.

Деталі

"З 8 серпня до 28 серпня включно Український Оскарівський комітет прийматиме заявки для участі фільмів у відборі на 97-му премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм" від України", - ідеться у повідомленні.

До складу Українського Оскарівського комітету увійшло 14 осіб, обраних серед членів Української кіноакадемії. Головою Українського Оскарівського комітету став Дмитро Сухолиткий-Собчук, який набрав найбільшу кількість голосів.

"20 днів у Маріуполі" отримав Оскар у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм"11 березня 2024, 01:13 • 105551 перегляд