В Україні планують використовувати стоматологічну формулу для ідентифікації загиблих, зниклих безвісти - Добросердов

В Україні планують використовувати стоматологічну формулу для ідентифікації загиблих, зниклих безвісти - Добросердов

Київ  •  УНН

30 вересня 2024, 13:44  •  11853 перегляди

Read in English

Україна розглядає можливість використання стоматологічної формули для ідентифікації загиблих. Це доповнить існуючі методи, включаючи ДНК-аналіз, візуальне впізнання та дактилоскопічну експертизу.

В Україні планують використовувати можливість встановлення особи за стоматологічною формулою, окрім низки технологій, які наразі використовуються для ідентифікації тіл загиблих, зниклих безвісти. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Артур Добросердов, пише УНН.

Деталі

"Ми використовуємо не тільки ДНК. Це і візуальне впізнання, впізнання за іншими відомостями, які в нас є по зниклому безвісти, дактилоскопічна експертиза – відбитки пальців. Зараз йде серйозна дискусія щодо використання можливості стоматологічної формули – ми будемо переймати досвід в іноземних інституціях та впроваджувати такі можливості на майбутнє", – повідомив Добросердов.

По всіх репатрійованих тілах воїнів ведеться облік та ідентифікація - Уповноважений з питань зниклих безвісти30 вересня 2024, 12:31 • 9337 переглядiв