В Україні оновлюють форму квитка на автобуси: основні зміни

В Україні оновлюють форму квитка на автобуси: основні зміни

Київ  •  УНН

19 липня 2024, 11:27  •  11729 перегляди

Read in English

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури оновлює форму квитка на автобусні маршрути. Зміни набудуть чинності 19 жовтня, скасовуючи вимоги до кольору та розміру квитка, але зберігаючи обов'язкові реквізити.

В Україні оновлюють форму квитка на автобуси, повідомили у п'ятницю у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, пише УНН.

Деталі

"Змінено форму квитка на автобусні маршрути. Тепер квиток може бути довільної форми, головне - щоб були відображені основні атрибути, яких потребують пасажири та які вимагає профільне законодавство", - зазначили у міністерстві з посиланням на відповідний наказ

Чинності зміни набирають через три місяці з дня офіційної публікації – тобто 19 жовтня. "За цей час перевізники зможуть підготуватися до використання оновленої форми квитка", - зауважили у відомстві.

"Наступний крок – це затвердити технічні вимоги до автоматизованих систем обліку оплати проїзду таким чином, щоб вони були сумісними одна з одною. Для цього ми маємо провести детальний скринінг таких систем, що вже працюють в регіонах, та напрацювати оптимальну модель для використання органами місцевого самоврядування та перевізниками", – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Як повідомляється, серед основних змін:

  • скасовано норму щодо кольору та розміру квитка, тарифних зон, залежно від виду сполучення. Тепер не має значення, якого кольору та розміру буде квиток – головне наявність обов’язкових елементів; 
  • визначено обов’язкові реквізити – це інформація про маршрут, вартість проїзду, реєстраційний номер квитка, час та дату відправлення і прибуття рейсу, інформація про перевізника та оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду (у разі її запровадження), дані про страхування. Також серед обов’язкових реквізитів - строк/термін дії квитка, якщо на маршруті діє автоматизована система обліку оплати проїзду; 
  • врегульовано поняття форми електронного квитка у відповідності з чинним законом, що набув чинності 28 червня. Також, оновлений наказ визначає, що електронний квиток може бути на телефоні чи будь-якому іншому цифровому гаджеті та є рівноцінним надрукованому квитку.

Е-квитки на громадський транспорт закріпили у законодавстві5 червня 2024, 11:16 • 13910 переглядiв