В результаті авіаударів по школі в центрі Гази загинули 30 осіб – Еuronews

В результаті авіаударів по школі в центрі Гази загинули 30 осіб – Еuronews

Київ  •  УНН

27 липня 2024, 17:58  •  26815 перегляди

Read in English

Ізраїльська авіація завдала удару по школі в Дейр-Балах, де перебували переміщені палестинці. Щонайменше 30 осіб загинули, понад 100 поранені, серед жертв є діти.

Щонайменше 30 палестинців загинули в суботу в результаті авіаудару ізраїльської авіації по школі в Дейр-Балах в секторі Газа. Про це повідомляють офіційні особи Міністерства охорони здоров'я, яке контролює ХАМАС, передає Еuronews та УНН.

Деталі

Ізраїльська авіація завдала удару по школі, яку використовують переміщені палестинці в центрі Гази. Загинули щонайменше 30 людей, у тому числі кілька дітей. Понад 100 були поранені. Убитих і поранених доставили в лікарню Аль-Акса.

Палестинські офіційні ЗМІ повідомили раніше в суботу, що щонайменше 14 палестинців були вбиті з ранку в місті Хан-Юніс. Вказується, що їхні тіла були доставлені до місцевої лікарні. Ізраїльська армія в суботу наказала палестинцям тимчасово залишити південні околиці Хан-Юніса і перебазуватися в гуманітарну зону Мавасі.

Доповнення

Офіційні особи ООН та гуманітарні організації звинувачують Ізраїль у застосуванні непропорційної сили у війні та ненаданні притулку для мирного населення. Ізраїль заперечує звинувачення.

Нагадаємо

Війна в секторі Газа була спровокована безпрецедентним терористичним нападом ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року, в результаті якого загинули майже 1200 людей.

Також УНН повідомляв, що ХАМАС приймає пропозицію США провести переговори про звільнення ізраїльських заручників, відмовившись від вимоги припинення вогню з боку Ізраїлю.