Уряд виділить майже 3 млрд гривень для українських шкіл

Уряд виділить майже 3 млрд гривень для українських шкіл

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 11:48  •  14295 перегляди

Read in English

Кабмін анонсував виділення майже 3 млрд грн на підтримку шкіл. 1,5 млрд спрямують на реалізацію стандартів НУШ, ще 1,5 млрд - на модернізацію шкільних їдалень.

Уряд України анонсував виділення майже 3 мільярди гривень на підтримку українських шкіл, з метою модернізації освітньої інфраструктури та підвищення якості освіти. В рамках цього фінансування, 1,5 млрд грн буде спрямовано на реалізацію стандартів НУШ та ще приблизно 1,5 млрд грн буде використано для придбання обладнання та модернізації їдалень у школах. Про це повідомляє кореспондент УНН після засідання уряду, 13 серпня.

Ухвалюємо ще одне рішення в галузі освіти. Розподіляємо 1,5 млрд грн субвенції регіональним бюджетам для реалізації стандартів "Нової української школи". Це кошти на закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання, меблів, навчальної літератури, кошти на підвищення кваліфікації освітян

- заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також представник уряду у парламенті Тарас Мельничук повідомив, що здійснено розподіл обсягу субвенції у розмірі 1 млрд. 499 млн. 409 тис. гривень з державного бюджету місцевим бюджетам на "придбання обладнання, створення та модернізацію (проведення реконструкції та капітального ремонту) їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти у 2024 році".

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що для шкіл розробили три варіанти облаштування наземних укриттів, уряд взяв їх на затвердження, вказавши, що рішення має дозволити близько тисячі шкіл розпочати очне навчання цього року.