Укрзалізниця запустила потяг з першим в Україні дитячим вагоном: який він має вигляд

Укрзалізниця запустила потяг з першим в Україні дитячим вагоном: який він має вигляд

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 13:51  •  10607 перегляди

Read in English

Укрзалізниця відправила потяг з першим дитячим вагоном за маршрутом Харків-Ясіня. Вагон адаптований для комфортної подорожі родин з дітьми, оснащений інтерактивними елементами та має спеціальне маркування.

8-го серпня Укрзалізниця відправила потяг з першим в Україні дитячим вагоном. Він вирушив за одним із найдовших та найпопулярніших маршрутів Харків – Ясіня у складі поїзда №15/16. Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що це купейний вагон, адаптований для комфортної та безпечної подорожі родин з дітьми будь-якого віку. При цьому найбільш цікавим він буде для дітей до 8 років. Зазначається, що діти отримуватимуть спеціальні браслети з зазначенням купе та контактного номера телефону батьків, під час посадки на потяг.

Квитки на цей вагон можна придбати виключно в застосунку Укрзалізниці, де він має окреме маркування.

В Укрзалізниці розповіли яке оснащення буде у дитячих вагонах:

  • у коридорі вагона з’явилися інтерактивні плакати, бізіборди з рухомими елементами та дитячі поручні з м'якою оббивкою для безпечного пересування;
  • кожне купе легко розрізнятиметься дитиною, оскільки вони марковані "Іскорками суперсил" – персонажами лялькового театру, розробленими Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ);
  • у кожному купе є навчально-розважальні матеріали, інструкції для руханки, настільна гра та манеж для найменших пасажирів, а також збільшений обмежувач верхньої полиці з протиударною накладкою.
  • вбиральня оснащена додатковими гігієнічними засобами, сповивальним столиком та спеціальними дитячими накладками на унітаз.

Проєктування та капітальний ремонт з модернізацією тривали 6 місяців на потужностях Укрзалізниці у спеціальному цеху. Повністю оновлено базове обладнання – від кондиціонерів і систем опалення до мобільних пандусів

- уточнили в Укрзалізниці.

Також повідомляється, що до кінця року Укрзалізниця разом із партнерами планує запустити ще 7 дитячих вагонів.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що Укрзалізниця відкрила продаж квитків на перший дитячий купейний вагон у поїзді Харків-Ясіня з 8 серпня. Вагон, створений у співпраці з ЮНІСЕФ, оснащений для комфортної подорожі дітей від 0 до 8 років та їхніх батьків.

Олень, відро полуниці та смичок для скрипки: в Укрзалізниці розповіли про найцікавіші речі, які забували пасажири13 липня 2024, 12:14 • 105160 переглядiв