Україна збільшила виробництво курятини
Київ • УНН
КИЇВ. 23 січня. УНН. Виробництво замороженої курятини в Україні за рік зросло на 5,7%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.
Так, у 2019 році в Україні було вироблено 128 тис. тонн продукту, тоді як у 2018 році - 121 тис. тонн. Йдеться про виробництво заморожених тушок курей, курчат.
Виробництво свіжої та охолодженої курятини також зросло - на 4,9% за рік. У 2019 році українські птахівники виробили 388 тис. тонн продукту, рік тому - 369 тис. тонн. Йдеться про виробництво свіжих та охолоджених частин тушок курей, курчат.
Нагадаємо, за даними Міністерства економічного розвитку, Україна увійшла до п'ятірки світових експортерів курятини. Головним виробником і експортером країни є "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба) Юрія Косюка. Доля компанії в загальному експорті України становить 90%.