Україна і Словаччина планують запустити альтернативне залізничне сполучення Київ-Братислава - Шмигаль

Україна і Словаччина планують запустити альтернативне залізничне сполучення Київ-Братислава - Шмигаль

Київ  •  УНН

7 жовтня 2024, 12:54  •  10591 перегляди

Read in English

Україна та Словаччина планують запустити альтернативне залізничне сполучення Київ-Братислава з продовженням до Відня через Чоп. Також розвиватиметься транскордонний маршрут Чоп - Чієрна над Тисою.

Україна і Словаччина планують запустити альтернативне залізничне сполучення Київ-Братислава з продовженням до Відня з пересадкою на станції Чоп. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, передає кореспондент УНН.

Плануємо запустити альтернативне залізничне сполучення Київ-Братислава з продовженням до Відня з пересадкою на станції Чоп. Ще один проєкт - це розвиток транскордонного залізничного маршруту Чоп - Чієрна над Тисою. Розвиваємо інфраструктуру цього прикордонного пункту пропуску для збільшення його спроможностей

- сказав Шмигаль.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про значний прогрес у виконанні домовленостей з Словаччиною. Схвалено Рамкову програму участі Словаччини у відновленні України, очікується завершення роботи над вісьмома двосторонніми документами.