Укладено перший кредитний договір на встановлення газопоршневої електростанції на суму понад 28 млн грн

Укладено перший кредитний договір на встановлення газопоршневої електростанції на суму понад 28 млн грн

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 08:33  •  20927 перегляди

Read in English

Ощадбанк уклав перший в Україні кредитний договір на встановлення газопоршневої електростанції за програмою '5-7-9%'. Кредит на 28,7 млн грн надано на 5 років під 9% річних для встановлення генератора потужністю 2,5 МВт.

Ощадбанк першим серед українських банків уклав 5-річний кредитний договір терміном на встановлення газопоршневої електроустановки. Це вперше серед українських банків, у рамках оновлених "Доступних кредитів 5-7-9%".

Пише УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства економіки України.

Деталі

Ощадбанк уклав першу в Україні кредитну угоду на встановлення газопоршневої електростанції в рамках оновленої програми "Доступні кредити 5-7-9%". Пільговий кредит буде надано на закупівлю на встановлення системи генерації потужністю  2,5 МВт.

Сума кредиту - 28,7 млн грн терміном на 5 років під 9% річних. Окремо зазначається, що потужність установки – 2,5 МВт - дозволить підприємству забезпечити себе електроенергією у випадку тривалого відключення електрики.

"Ми вдячні державі за те, що вона довіряє нашому банку реалізацію своїх програм. Використовуючи власні пільгові продукти, а також співпрацю з міжнародними партнерами, ми не лише відповідаємо на виклики повномасштабної війни, а й будуємо подальше енергетичне незалежне майбутнє нашої країни", – прокоментував угоду голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Нам, як економічному блоку Уряду, важливо, щоб бізнес мав можливість працювати навіть під час обмежень постачання електроенергії. Розуміючи це, ми розширили можливості державної програми "Доступні кредити 5-7-9%", аби за кредитні кошти підприємці могли придбати газові генераційні установки.

- наголосила Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Банки схвалили кредити на майже 4 млрд грн на відновлення в енергетиці - НБУ8 серпня 2024, 12:23 • 19332 перегляди