Удар по табору переселенців в Газі: кількість загиблих зросла до 40, ще 60 поранені

Удар по табору переселенців в Газі: кількість загиблих зросла до 40, ще 60 поранені

Київ  •  УНН

10 вересня 2024, 07:33  •  10065 перегляди

Read in English

Внаслідок удару по табору в Хан-Юнісі загинуло щонайменше 40 людей. Ізраїль стверджує, що атакував командний центр ХАМАС, а не цивільних, ХАМАС заперечує присутність бойовиків.

В агентстві цивільної оборони Гази заявили, що внаслідок удару ізраїльської армії по наметовому табору для переселенців в Хан-Юнісі на півдні Гази загинули щонайменше 40 людей, ще 60 дістали поранення. Своєю чергою ізраїльська армія запевняє, що атакувала командний центр ХАМАС. Про це пише France24, передає УНН

Деталі

Удар було завдано по Аль-Мавасі в головному південному місті Гази Хан-Юніс, яке на початку війни було оголошено ізраїльськими військовими безпечною зоною, де знайшли притулок десятки тисяч переміщених палестинців.

Однак ізраїльські військові періодично проводять операції в цьому районі та його околицях, включно з ударом у липні, унаслідок якого, за їхніми словами, загинув військовий голова ХАМАС Мохаммед Дейф, а за даними органів охорони здоров'я Гази, загинуло понад 90 осіб.

Байден просить Нетаньяху вивести війська з частини кордону Гази - ЗМІ23 серпня 2024, 17:43 • 38188 переглядiв

Офіційний представник цивільної оборони Гази Мохаммед аль-Мугайр повідомив AFP на початку вівторка, що після нічного удару "40 мучеників і 60 поранених були витягнуті й переведені" до прилеглих лікарень.

"Наші екіпажі все ще працюють над пошуком 15 зниклих безвісти внаслідок обстрілу наметів переміщених осіб у Мавасі, Хан-Юніс", - додав Мугайр.

В окремій заяві представник цивільної оборони Махмуд Басал сказав, що людей, які ховаються в таборі, не попередили про удар, а брак інструментів і обладнання заважає рятувальним операціям.

Ізраїльські військові своєю чергою заявили, що їхні літаки "завдали удару по терористах ХАМАС, які діяли в центрі управління і контролю, розташованому в гуманітарній зоні в Хан-Юнісі".

"Терористичні організації в секторі Газа продовжують систематично зловживати цивільною та гуманітарною інфраструктурою, включно з позначеною гуманітарною зоною, для здійснення терористичної діяльності проти держави Ізраїль і військ ЦАХАЛу", - йдеться в заяві.

У вівторок ХАМАС у своїй заяві сказав, що твердження про те, що його бійці були присутні на місці удару, є "кричущою брехнею".

Під час війни Ізраїль неодноразово звинувачував ХАМАС у використанні мирних жителів як живого щита, що угруповання заперечує.

Нагадаємо 

У вівторок армія Ізраїлю завдала авіаудару по наметевому містечку в Хан-Юнісі на півдні Гази. Табір розташовувався у визначеній гуманітарній зоні. За словами місцевих жителів, по табору влучили щонайменше чотири ракети, викликавши пожежу.

Нетаньягу назвав "ганебним" рішення Британії призупинити видачу деяких ліцензій на експорт зброї в Ізраїль3 вересня 2024, 13:21 • 13091 перегляд