У Херсонській області розширили зону обов'язкової евакуації

У Херсонській області розширили зону обов'язкової евакуації

Київ  •  УНН

10 серпня 2024, 18:02  •  32708 перегляди

Read in English

На Херсонщині збільшили кількість населених пунктів для обов'язкової евакуації до 50. Рішення прийняте через посилення російських обстрілів та зростання кількості постраждалих серед мирного населення.

На тлі постійних російських обстрілів у Херсонській області розширили перелік населених пунктів, де оголошено обов’язкову евакуацію населення. Про це заявив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає УНН.

Деталі

Спільно з начальником ГУ Нацполіції в Херсонській області Ігорем Королем ухвалили рішення розширити перелік населених пунктів для обов’язкової евакуації населення… Всього - 50 населених пунктів, розташованих уздовж річки Дніпро  

- заявив голова ОВА

Він зазначив, що серед цих населених пунктів: Шляхове, Томарине, Новоолександрівка, Гончарне, Новодмитрівка, Ромашкове, Першотравневе, мікрорайони Гідропарк та Нафтогавань Херсона (вздовж вул.Морської піхоти, а також прилеглих до неї вулиць та провулків).

За його словами, російський терор посилюється, окупанти застосовують усю наявну зброю, активізували вони й використання дронів.

На жаль, за останній місяць через ворожі удари фіксуємо вдвічі більше постраждалих серед мирних жителів, серед них - діти... Тож прошу всіх, хто залишається в громадах зі складною безпековою ситуацією, евакуюйтеся. Подбайте про життя дітей. Дайте їм змогу навчатися, розвиватися і жити у безпеці

- додав керівник ОВА.

Нагадаємо

З початку війни з прикордонних районів Харківської області евакуйовано понад 500 дітей. Станом на 8 серпня евакуйовано 149 дітей, ще 42 потребують евакуації з небезпечних зон.